Het team


Corien foto

Corien Baijens

Mijn naam is Corien Baijens. Met heel veel plezier ben ik sinds mijn afstuderen in 1986 werkzaam als kinderfysiotherapeut. Vanaf die tijd ben ik werkzaam geweest in diverse praktijken, kinderdagcentra en gezondheidscentra.  Samen met Wilma van Hoek ben ik in 2004 de praktijk, Kinderfysiotherapie Uithoorn, gestart. Naast kinderfysiotherapie heb ik gezondheidswetenschappen gestudeerd aan de Vrije Universiteit  in Amsterdam. In 2012 ben ik afgestudeerd als gezondheidswetenschapper en ben ik werkzaam geweest als onderzoeker bij het Jan van Es Instituut in Almere. Als praktijk vinden wij het belangrijk betrokken te zijn bij de ontwikkelingen in de gezondheidszorg in Uithoorn. Als bestuurslid van de SEZU (Stichting Samenwerking Eerstelijnszorg Uithoorn) probeer ik hier een bijdrage aan te leveren.

Wilma foto

Wilma van Hoek

Mijn naam is Wilma van Hoek en samen met Corien Baijens zijn wij sinds 2004 eigenaren van de Kinderfysiotherapie Praktijk Uithoorn. Deze praktijk zijn wij met veel enthousiasme gestart om onze eigen werkwijze te kunnen uitdragen. Waar het volgens de Kinderfysiotherapie Praktijk Uithoorn om gaat, is dat het echte zorgproces zich afspeelt in de relatie tussen de kinderfysiotherapeut, kind en ouders. Dat is een relatie waarin vertrouwen, passie, aandacht, bezieling en deskundigheid thuishoort.
De afgelopen 27 jaar heb ik mij, via verschillende werklocaties in binnen en buitenland, bijscholingen en specialisaties binnen de kinderfysiotherapie ontwikkeld tot de kinderfysiotherapeut die ik nu ben. Daarnaast ben ik sinds 2010 afgestudeeerd pedagoog. Ik ben gespecialiseerd in de vroegbehandeling van zuigelingen, Sensorische Integratie therapie en zindelijkheidsproblematiek.
Verder houd ik mij naast de kinderfysiotherapie ook bezig met intervisie, coaching en vistaties van fysiotherapie praktijken en ben ik lid van de commissie Jeugd van het Participatieplatform van de Gemeente Uithoorn.