Vergoedingen


Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd in de basisverzekering. Bij alle zorgverzekeringen is kinderfysiotherapie in het basispakket opgenomen. Dit houdt in dat de kinderen recht hebben op 18 behandelingen per indicatie. Indien er sprake is van een aanvullende verzekering van de ouders, vallen de kinderen ook onder deze aanvullende verzekering. Afhankelijk van het aanvullende pakket heeft het kind dan recht op meer behandelingen dan 18. Dit kan per jaar veranderen.

Met ingang van 1 januari 2008 geldt het verplichte eigen risico. Voor fysiotherapie bij kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico.

Kinderen hebben, bij behandelingen van aandoeningen uit de chronische lijst, een volledige dekking vanuit de basisverzekering Onze praktijk heeft met vele zorgverzekeraars een contract afgesloten, dit houdt in dat wij de behandelingen rechtstreeks declareren bij uw zorgverzekering. U krijgt dus geen nota thuis gestuurd. Een aantal zorgverzekeraars stuurt de cliënt later een overzicht van de gedeclareerde behandelingen.

Een niet nagekomen en dus niet tijdig afgebelde afspraak wordt, per nota, altijd in rekening gebracht. Deze nota wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed. Ook als uw kind op school wordt behandeld dient de fysiotherapie tijdig te worden afgebeld.

Voor meer informatie over onze tarieven, verwijzen we u graag door naar de tarieven.